För oss på Fiskhallen Sorunda är det en självklarhet att ta ansvar för vår jord och alla varelser vi delar den med. Vi vill vara en positiv förändringskraft i samhället vi verkar i och eftersträvar hållbarhet i alla led. Tillsammans med våra leverantörer av sjömat strävar vi ständigt efter hållbarhet och respekt för våra hav och sjöar. Nedan finner du ett urval av våra leverantörer.
Vi rekommenderar
Våra fiskare
Nordic SeaFarm
Nordic SeaFarm odlar nordiska tångarter i öppet hav utanför Grebbestad på den bohuslänska kusten. Här sker odlingen i samma strömmande vatten som präglat västkustens fisk och skaldjur i generationer, vilket ger en råvara med tydligt ursprung och stabil kvalitet för professionella kök.
Sedan 1979 har Scanfjord utvecklat och drivit blåmusselodling på den bohuslänska kusten. Musslorna odlas på rep i strömmande kustvatten och växer utan kontakt med botten. Det ger rena, jämnstora och köttiga musslor med stabil kvalitet för professionella kök. All odling, rening och packning sker i egen kedja på Orust.
Junköfiskarna drivs av familjen Ökvist som levt av och med havet på ön Junkön i Bottenviken sedan 1700-talet. Här bedrivs småskaligt kustfiske och man fiskar lax, strömming, sik, havsöring och siklöja.
Redan på femtonhundratalet var Klädesholmen ett välkänt fiskeläge utanför Tjörn. Platsens starka anknytning till sillen har varit påtaglig under många hundratals år. I generation efter generation har vi här på ön utvecklat sillen till en inlagd delikatess. Nu har kvarvarande familjer förenat sig under varumärket Klädesholmen för att bevara den svenska silltraditionen.
Stolt Sea Farm är ett av världens största landbaserade fiskodlingsföretag. Företaget är innovativt och jobbar med miljövänliga lösningar. Företaget finns i fem länder i Europa och i Spanien finns åtta odlingar.
Sveriges första kommersiella odling av ostron. Odlingarna ligger i närheten av Havstenssund i Norra Bohuslän som dessutom är ett gammalt och välkänt centrum för ostronhandel.
La Famille Boutrais driver ostronodlingar i både Frankrike och Irland där miljön styr utvecklingen av råvaran. Ostronen växer i vatten med kraftiga tidvattenväxlingar, vilket gör att de hela tiden arbetar mot rörelse. Resultatet är ostron med muskelbindning, mineralitet och en konsekvent smakprofil som uppskattas i professionella kök. Familjen har under två decennier byggt upp odlingar på flera platser för att kunna leverera ostron med ursprungskaraktär men med kontrollerad kvalitet.
Guldhaven Pelagiska är en kustnära aktör i Kalix som arbetar med fångst, beredning och förädling av fisk från Bottenviken. De tillverkar bland annat våra svenska boquerones på Kalix Siklöja och levererar även regnbåge till professionella kök. Kombinationen av egen produktion, närhet till råvaran och kontrollerad hantering gör dem till en strategisk partner i norra Sverige.
I Älvdalen odlas det svensk fisk på ett hållbart sätt, där kvalitet alltid går före kvantitet. Här föds det upp och säljs regnbågslax, regnbågsrom och yngel. Varje vår skördas den rosaröda, fasta rommen. En del läggs varsamt i burkar till försäljning, en del blir till nya fiskar.
Röken ligger ofta tät över Fiskhallen Sorunda. Vår ugn utnyttjas i stort sett varje dag och tillsammans med våra kunder utvecklar vi smaker och testar gränser för vad som går att röka.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.